
Kennis is de basis voor leren en denken. Met ons kennisrijke onderwijs leren we de kinderen zelfstandigheid, zelfredzaamheid en kritisch denken.
Taal en lezen zijn de basis en voor de zaakvakken maken we gebruik van methodieken die wetenschappelijk zijn onderbouwd.
De kenmerken van ons onderwijs
- Kennisrijk en thematisch;
- Veel aandacht voor taal, lezen en rekenen;
- Focus op brede algemene ontwikkeling;
- Duidelijke en effectieve instructies;
- Ruimte voor creativiteit.

Thematisch leren
Thema’s als ‘water’, ‘streken en klimaten’ en ‘allemaal mensen’ geven betekenis aan de lesstof.
Met de methodieken voor geschiedenis, aardrijkskunde, en natuur en techniek leren de kinderen de samenhang tussen deze vakken. Ook ontwikkelen ze daarmee de belangrijke 21e-eeuwse vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen functioneren in de maatschappij. Samenwerken, problemen oplossen en voor jezelf opkomen, vinden we net zo belangrijk als klok kijken en weten hoe je met de trein reist. Met ons kennisrijke onderwijs dragen we bij aan de brede, algemene ontwikkeling van je kind.
Taal en lezen zijn de basis
Taal en lezen zijn de basis van dat kennisrijke onderwijs. Kunnen lezen is niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk!
We gebruiken Close Reading als methodiek om kinderen te laten begrijpen wat voor tekst ze lezen en wat de schrijver ermee bedoelt. Ze lezen dezelfde tekst drie keer, maar met steeds een ander doel. Dat zorgt voor meer begrip en betrokkenheid bij wat je kind leest. De rijke en uitdagende teksten sluiten qua onderwerp aan bij de thema’s waar ze op dat moment over leren bij aardrijkskunde of geschiedenis. De kinderen lezen overigens meer dan alleen boeken. We stimuleren hun algemene ontwikkeling door ze bijvoorbeeld ook gedichten, recepten, handleidingen en folders te laten lezen.


Leesplezier staat voorop
De leerkrachten bedenken steeds weer nieuwe activiteiten om het leesplezier te bevorderen. Dat werkt, want hoe tof is het om tijdens The Masked Reader te raden welke juf het is die in vermomming voorleest?
En welk kind wil nou niet meedoen aan The Voice of Books? De kinderen zitten dan met hun rug naar het klasgenootje toe dat voorleest. Als ze het verhaal mooi, spannend of interessant vinden, draaien ze hun stoel om. Ook het leesalarm tijdens de Kinderboekenweek is een schot in de roos. Ongeacht wat je kind op dat moment doet, er moet gelezen worden als het leesalarm gaat. Met veel enthousiasme storten alle kinderen zich dan op een boek.
Leren op jouw manier
Ieder kind leert op zijn of haar eigen manier en het ene kind doet dat sneller dan het andere.
De leerkrachten hebben oog voor alle kinderen en spelen zoveel mogelijk in op de verschillende onderwijsbehoeften. De kinderen werken met weektaken aan hun leerdoelen en de leerkracht geeft directe instructies. Gaat het te snel of juist te langzaam? Met extra hulp of extra opdrachten helpt de leerkracht de kinderen zoveel mogelijk te leren op het niveau dat bij ze past.
Leren in de Ontdekgroep
Is je kind meer- of hoogbegaafd? In de Ontdekgroep krijgen deze kinderen buiten de groep om extra uitdagende opdrachten. Ook leren ze meer over hun leerproces en dat fouten maken mag. Zo behouden ze plezier in leren, zonder gefrustreerd te raken.
Tijd voor creativiteit
Van knutselen tot koken en van vloggen tot breien; ook voor creativiteit maken we tijd en ruimte vrij.
Leren is leuk, maar creatief bezig zijn natuurlijk ook. Hoe maak je bijvoorbeeld een animatie? Welke vouwtechnieken zijn er? Of hoe krijg je ruimtelijk inzicht door een voederhuisje voor vogels te bouwen? We zijn niet alleen bezig met handvaardigheid en tekenen, we leren de kinderen ook de gedachtes achter bepaalde technieken. Zo komen de ecoline, de kroontjespennen en de wasco op tafel en kunnen ze zich heerlijk uitleven en hun creativiteit de vrije loop laten.

Ook interessant
Kennisrijk onderwijs
Met ons kennisrijke onderwijs dragen we bij aan de brede, algemene ontwikkeling van je kind.
Ons team
Creatief en gedreven maken onze leerkrachten van elke dag een mooie schooldag.
Rondleiding
Een school kiezen, doe je niet zomaar. Hoe de sfeer is, ontdek je tijdens een rondleiding.